Бараме притвор за Илиевски, Дамчески и за Јовановски

Партијата за целосна еманципација на Ромите ПЦЕР реагира на институциите кои се надлежни за спроведување на истрагата за случувањата од 27 април, пред сè Министерството за внатрешни работи и посочува дека најголеми виновници на влегувањето во Собранието и за поттикнување на штрајкувачите се токму организаторите Илиевски, Дамчески и за Јовановски.

„Згора на сè, тие на вчерашните протести добија уште поголеми крилја дека никој ништо не им може и продоложија со иста реторика.Затоа партијата ПЦЕР предлага да се притворат наведените организатори и да сносат одговорност за сè што направија изминатите денови, затоа што најголеми виновници се токму наведените лица“, велат од ПЦЕР.

Не може пратеници да се претепани и да се лекуваат по болници, а организаторите да бидат на слобода, реагира ПЦЕР.

Мактел

Leave a Reply