Врховниот суд добро игра под диктат на ВМРО-ДПМНЕ

Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР) смета дека одлуката на Врховниот суд,за поништување на притворот и повлекувањето на потерниците за Сеад Кочан се добро режирани да се случат за време на викенд.

Како што е наведено во соопштението од ПЦЕР, Врховниот суд на ваков начин му овозможил на Сеад Кочан да отпатува во некоја држава каде што ќе му биде гарантирана сигурноста,а СЈО да нема време веднаш да реагира.

„Со ова се потврди дека сме „банан држава“ и дека нашето судство е до гуша корупирано и е диригирано од ВМРО ДПМНЕ “ стои во соопштението.

Од Партијата сметаат дека Врховниот суд немал право да разгледува барање на Основното јавно обвинителство за случај што го води Специјалното јавно обвинитество.

ПЦЕР бара еднаквост пред законот и пресуди според делото.

„Невини Роми лежат по затвори за ситна кражба по 10 години, а оние кои превезувале роднини во Германија се осудени по пет години, а криминалците се чуваат како заштитени бели мечки“ стои во соопштението.

Мактел

Leave a Reply