#Новости

Министерот Ибраимоски на средби со граѓани

Министерот Самка Ибраимоски денес беше во посета на неколку градови низ Македонија каде што оствари средба со Ромски граѓани заедно со пратеникот од редовите на СДСМ – Васко Ковечевски. Посетата ја започна во Кичево и ја продолжи во Баир во Битола, Сточниот пазар и Љубојно.…повеќе

Министерот Ибраимоски во емисијата „Само вистина“ на телевизија Канал 5

Денес министерот Ибраимоски гостуваше во емисијата „Само вистина“ на телевизија Канал 5. Спроти него беше поранешниот министер без ресор од Демократската партија на Турците која беше во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ.…повеќе

Самка Ибраимоски нов министер без ресор за стратегија на Роми

Денес претседателот на ПЦЕР, Самка Ибраимоски ја превзема функцијата министер без ресор за стратегија на Роми, откако претходно беше изгласана новата реформска влада на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и нејзините коалициони партнери во парламентот.…повеќе

Врховниот суд добро игра под диктат на ВМРО-ДПМНЕ

Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР) смета дека одлуката на Врховниот суд,за поништување на притворот и повлекувањето на потерниците за Сеад Кочан се добро режирани да се случат за време на викенд.…повеќе

Бараме притвор за Илиевски, Дамчески и за Јовановски

Партијата за целосна еманципација на Ромите ПЦЕР реагира на институциите кои се надлежни за спроведување на истрагата за случувањата од 27 април, пред сè Министерството за внатрешни работи и посочува дека најголеми виновници на влегувањето во Собранието и за поттикнување на штрајкувачите се токму организаторите Илиевски, Дамчески и за Јовановски.…повеќе