ОЈО уште еднаш ги покажа двојните аршини

Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР) реагираше, откако Основното јавно обвинителство соопшти дека отвори случај за истражителот на СЈО, бидејќи фотографирал објект, за кој имал индиции дека е во сопственост на поранешниот началник на тајната полиција, Сашо Мијалков.

Ако ОЈО реагира со ист аршин без разлика кој и да е,зошто се уште не рагира на нашата пријава за бившиот министер на труд и социјала Диме Спасов кој остави еден куп семејства без социјална помош која им е едниствена егзистенција и приход,поради трансферот на пари преку „Вестерн унион“. Од пријавата нема ни трага ни глас. Со вашето однесување деновиве покажавте како ОЈО дека сте наклонети сто процентно кон власта – велатт од ПЦЕР.

ПЦЕР бара, Специјалното јавно обвинителство што е можно поскоро да обелодени кој прислушувал и да стави крај на лагите и манипулациите на власта.

Фокус

Leave a Reply