Протест доколку не се исплати долгот кон граѓаните

Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР) денеска најави дека ќе организира протести доколку за брзо време не се исплати целосно долгот кон граѓаните кои примаат социјални трансфери, социјална помош, постојана парична помош, туѓа нега и други трнсфери.

„Остануваме доследни на тоа ветување. Според наши сознанија, Министерството за труд и социјална тешко ќе може да ја исплати социјалната помош, затоа што касата на МТСП е празна. Немаат исплатено надоместок за електрична енергија на социјалните случаеви веќе подолг период, а доцни и исплатата за инвалидните организации“, велат од партијата.

Мактел

Leave a Reply