Самка Ибраимоски нов министер без ресор за стратегија на Роми

Денес претседателот на ПЦЕР, Самка Ибраимоски ја превзема функцијата министер без ресор за стратегија на Роми, откако претходно беше изгласана новата реформска влада на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и нејзините коалициони партнери во парламентот.

На својот прв работен ден во кабинетот, министерот Ибраимоски порача дека нема да биде како неговите претходници и поактивно ќе се ангажира за правата на Ромите. Во текот на првите 100 дена на владата ќе го претстави неговиот тим и националната стратегија за Ромите во Р. Македонија за 2017/18 година.

За повеќе информации и прашања кон министерот, можете да ги упатите на нашата веб-страница или лично на неговиот facebook профил овде.

Leave a Reply